آشنایی کامل با سخت افزار کامپیوتری
 
 
 
چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:, :: 18:41 ::  نويسنده : علی رحمانی

 

 

 

 

 

 

 


1.
جعبه یا کیس(Case): در کامپیوترهای شخصی یا خانگی برای حفاظت از قطعات الکترونیک به کار رفته در ساختار کامپیوتر و همچنین نصب و ثابت کردن آنها، از یک جعبه ی نسبتاً برزگ به نام کیس(Case) استفاده می شود.کیس ها در شکل های مختلی عرضه  می شودکه اکثر آنها با نوع قطعات سازگاری دارند ،اما بعضی از انواع قدیمی تر پاسخ گوی قطعات جدید نیستند و باید تعویض شوند.منظور از سازگاری این است که جایگاه دستگاه و قطعات مختلف با جایگاهی که در کیس تعبیه شده یکسان باشد تا هنگام ثابت کردن قطعه در آن ،دچار مشکل نشویم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کاری از HARD WAR GRUP COMPUTER

5.حافظه ی جانبی: حافظه های جانبی انواع مختلفی دارد که به سه دسته ی حافظه ی مغناطیسی ،حافظه های نوری و حافظه های حالت جامد تقسیم  می شود.شاخصه ی اصلی این نوع حافظه ها این است که می توانند حجم بسیار بالایی از داده ها را در خود نگهداری کنند. معمولاً سرعت آنها نسبت به حافظه ی اصلی و ریجسترها کمتر است.

 

 

 

 

 

 

 

4.حافظه اصلی(Main Memory):حافظه ی اصلی یکی از قطعات جدایی ناپذیر هر کامپیوتری است که برای ذخیره ی موقت داده هایی که برای پردازش نیاز هستند ،به کار می رود. واحد پردازش مرکزی برای اجرای دستورالعمل ها و پردازش نیاز دارد که داده ها و اطلاعات را از حافظه ی جانبی به اصلی فرا خواند.این حافظه مانند میز کار می ماند.همان طور که میز کار وسایل و مواد لازم برای انجام کار خاصی را روی خود نگه می دارد ،حافظه ی اصلی نیز داده های مورد نیاز برای انجام کاری خاص در کامپیوتر را در خود ذخیره می کند.


 

 

 

 

 

 

 


3.
واحد پردازنده ی مرکزی(CPU):واحد پردازنده ی مرکزی یکی از مهمترین قسمت های یک سیستم کامپیوتری است و آن را به مغز کامپیوتر تشبیه می کنند.زیرا تمام کارهای محاسباتی ،عملیات منطقی را بر عهده دارد و قطعات دیگر را کنترل می کند.

2.برد اصلی(Main Board): برد اصلی ،یک صفحه یا یک تخته ی کوچک است که همه ی دستگاه ها و قطعات سخت افزاری برای برقراری ارتباط با پردازنده ی اصلی باید به آن متصل شوند.برد اصلی به نام های دیگری از قبیل مادربرد (Mother board) یا به تنهایی مین هم شناخته می شود. بعضی از اجزا به طور مستقیم و برخی دیگر به طور غیر مستقیم و با استفاده از یک رابط به مادربرد متصل می شوند.مین برد مانند کیس از گذشته تاکنون تغییرات زیادی داشته و در مدل های مختلفی عرضه شده است.
هر یک از مدل ها تواناییها و قابلیت های منحصر به فرد خود را دارد.

 


همان طور که گفتیم یکی دیگر از علوم کامپیوتر نرم افزار(Software) است که در مقابل سخت افزار قرار دارد.با وجود این برای استفاده از یک سیستم به هردوی آنها نیازمندیم.یعنی سخت افزار و نرم افزار باید درکنار هم و متناسب هم باشند. برخلاف سخت افزار ،نرم افزار به طور فیزیکی وجو ندارد و قابل لمس نیست.بلکه مجموعه ای از دستورالعمل های مرحله به مرحله است که هدف ویژه ای را دنبال می کند.

سخت افزار شامل چه چیزهایی می شود؟

کلمه ی سخت افزار بسیار گسترده وتعداد قطعات مورد استفاده در هرسیستم متفاوت است.برای مثال کامپیوترهای شخصی از جعبه یا کیس استفاده می کند ،درحالی که لپ تاب ها یا نوت بوک ها این جعبه را ندارند.
سخت افزار به کار رفته در یک PC شامل اجزای زیر می باشد.


درباره ی مدت زمانی که برای یادگیری و آشنایی با سخت افزار لازم است ،نیز می توان گفت دوره ی مشخصی ندارد و بیشتر بستگی به نوع آشنایی دارد.اگر هدف شخص مورد نظر صرف آشنایی با چند قطعه ی خاص آن هم در سطح ابتدایی باشد با گذراندن چند جلسه کلاس آموزشی یا بهره گیری از کتاب می تواند به خواسته ی خود برسد.

اما اگر بخواهد به صورت حرفه ای آموزش ببیند و کار کند نیازمند مدت زمان بیشتر ،صبرو حوصله و دقت و علاقه است. نکته ی دیگر این است سخت افزار مانند دیگر علوم کامپیوتری روز به روز دچار تغییر و دگرگونی می شود .در این بین بعضی از تکنولوژی های قدیمی تر از رده خارج می شود و جای خود را به فن آوری جدیدتر می دهد یا یک فن آوری قدیمی به روز شده و قابلیت هایی به آن افزوده خواهد شد.
همزمان با این به روز رسانی سخت افزاریست ها نیز باید دانش خود را ارتقاء دهند.پس نمی توان گفت ،کسی که برای دوره ی خاصی آموزش دیده کاملاً بر سخت افزار تسلط دارد بلکه باید قدم به قدم با تغییرات سخت افزار پیش رود تا بتوان نام سخت افزاریست را بر او گذاشت.


برای مثال ساخت  پردازنده ی مرکزی(CPU) که یکی از مهمترین قطعات هر کامپیوتر است ،پیچیده ترین کاری است که بشر تاکنون انجام داده است.تکنولوژی به کار رفته در آن بسیار پیچیده و درعین حال ظریف و دقیق است .اما استفاده از آن آسان بوده و با دانش و تجربه آسان تر هم می شود.
کسانی را که با سخت افزار سروکار دارند می توان به دو دسته تقسیم نمود.دسته ی اول افرادی هستند که به طور تجربی کار می کنند و هدف آنها تعمیر و یا عرضه ی قطعات است.برای مثال اگر از آنها سؤال شود که حافظه ی CMOS کجاست و چه کاری انجام می دهد شاید نتوانند جواب دهند.
اما دسته ی دوم کسانی هستند که بیشتر به دنبال دانش و تکنولوژی  به کار رفته در قطعات می باشند که این دانش را به صورت آکادمیک به دست می آورند.

سخت افزار یکی از شاخه های مهم علوم کامپیوتر محسوب می شود و به کلیه ی اجزا و قطعات کامپیوتر که به طور فیزیکی وجود دارند و می توان آنها را لمس کرد، Hard ware یا سخت افزار می گویند.آشنایی با سخت افزار و نحوه ی کارکرد هر کدام از قطعات ،کاربران را در استفاده ی هرچه بهتر از کامپیوتر کمک خواهد کرد.همچنین  می توانند از همه ی پتانسیل ها و قابلیت های کامپیوتر خود به آسانی و به خوبی بهره بگیرند.
به طبع آشنایی و آموزش  سخت افزار برای استفاده از قطعات ،نسبت به تولید قطعات بسیار آسان می باشد.تولید قطعات کامپیوتری کار ساده ای به  نظر نمی رسد و هر کشوری قادر به تولید آنها نیست.
تولید و ساخت قطعات مهم و اصلی کامپیوتر منحصر به شرکت های خاصی می شود که اکثر آنها در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا ،چین ژاپن و... فعالیت دارند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

به وبلاگ خودتان خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان سخت افزار کامپیوتر و آدرس hardwargrup.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان